Didim
KSM härkätie2018

A-influenssa rantautui Somerolle

Kolmisen viikkoa sitten Somerolla tavattiin kauden ensimmäiset A-influenssatapaukset. Aluksi terveyskeskuksen lääkärit havaitsivat 5–6 sairaustapausta

viikossa. Nyt päivittäin noin puolella kymmenellä epäillään influenssaa.

– Kyseessä ei ole mikään raju ryntäys, mutta selkeä epidemia kuitenkin, kertoo Someron terveyskeskuksen johtava lääkäri Teuvo Jokinen.

A-influenssan oireet ovat äkillinen kuume, nivel- ja lihaskivut, kurkkukipu ja kuiva yskä. Lääkäri Teuvo Jokinen neuvoo hoidoksi lepoa, kuumelääkettä ja nestetasapainosta huolehtimista.

A-influenssan oireet ovat äkillinen kuume, nivel- ja lihaskivut, kurkkukipu ja kuiva yskä. Lääkäri Teuvo Jokinen neuvoo hoidoksi lepoa, kuumelääkettä ja nestetasapainosta huolehtimista.

Taudin oireita ovat äkillinen kova kuume (38, 39 astetta ja ylikin), päänsärky, lihas- ja nivelkivut, kuiva yskä ja yskiessä pistää rintaan. Pahoinvointiakin voi esiintyä.

Teuvo Jokinen kehottaa ennen lääkärin  pakeille lähtöä soittamaan terveyskeskukseen.

– Pyrimme antamaan A-influenssapotilaille lääkäriajat iltapäiviksi. Otamme heidät vastaan hieman erillään muista vastaanotolle tulevista, jotta estetään taudin tarttuminen muihin potilaisiin.

Lääkkeenä on lepo, kuumelääke ja paljon juomaa, jotta nestetasapaino säilyy.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry