Didim
KSM härkätie2018

Kannabiksen käyttö ja viljely ovat lisääntyneet Somerolla

Poliisin kenttävalvontaryhmä on kahden ja puolen kuukauden aikana kirjannut Somerolla 25 huumausaineen käyttörikosta ja neljä huumausainerikosta.  Koko viime vuoden aikana käyttörikoksia oli neljä, joista kolme tuli ilmi liikennevalvonnan yhteydessä. Huumausainerikoksia Somerolla kirjattiin kaksi, joista toinen oli törkeä.
Ylikonstaapeli Heikki Anttila kertoo kasvun osaltaan johtuvan siitä, että poliisin tutkintaryhmä otti kannabiksen käyttäjät erikoistarkkailuun. Ryhmä ryhtyi tehostettuun huumevalvontaan viime vuoden lopulla siksi, että poliisille tuli vihjeitä paikkakunnan kannabiksen käyttäjistä, viljelystä ja myynnistä. Lisäksi poliisi löysi muiden rikosten tutkinnan yhteydessä asunnoista hamppuviljelmiä.
Anttila muistuttaa, ettei tilanne Somerolla kuitenkaan ole erityislaatuinen muuhun maahan verrattuna.
– Kannabiksen käyttö ei ole räjähtänyt käsiin. Somerolla poltetaan hamppua siinä missä muuallakin Suomessa.
Someron tapaukset ovat suurimmaksi osaksi lieviä käyttörikoksia.
– Ei ole kyse narkomaaneista. Käyttäjien ikähaitari on 16–24 vuotta, mutta joukossa on myös alle 15-vuotiaita.
Anttila sanoo asenteissa kannabiksen käyttämiseen tapahtuneen höllentymistä. Sitä ei pidetä tupakkaa kummempana. Hän on työssään kuitenkin huomannut, että nykyiset narkomaanit ovat lähes poikkeuksetta entisiä kannabiksen käyttäjiä.
Kotietsinnöissä poliisi on löytänyt kannabisviljelmiä komerosta.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry