Didim
KSM härkätie2018

Kivointa on, kun ventovieraan synttärihaastattelussa löytyy yhteinen sävel

Rauli Badding Somerjoen muisto saatteli  Eija Komun muuttamaan Somerolle.

Rauli Badding Somerjoen muisto saatteli Eija Komun muuttamaan Somerolle.

Somero-lehti esittelee lehdentekijöitä 90-vuotisjuhlavuotenaan:

Nimesi ja ammattisi?
– Olen Eija Komu, kirjallisuudentutkija ja kriitikko.
Mistä olet kotoisin ja miksi Somero valikoitui asuinpaikaksesi?
– Olen syntyisin Pohjois-Karjalan Lieksasta, ja muutin Somerolle vajaat neljä vuotta sitten Joensuusta – muutin siis Joensuusta Joensuuhun! Tänne minut saatteli Rauli Badding Somerjoen muisto.
Vertaa lounaisen ja itäisen Suomen asujia.
– Pidän lounaisesta toiminnallisuudesta ja ripeydestä. Täällä ei jahkata tyhjää. Idässä isketään tarinaa ja tunteiden kirjo korostuu. Korva iloitsee molemmista puheenparsista: sekä lounaisesta lakonisuudesta että itäisestä vuolaudesta.
Mikä on ammattisi ja miten sitä toteutat?
– Kirjallisuudentutkijana seuraan alaani, kirjoitan artikkeleita ja pidän esitelmiä eri tahoille. Kriitikkona päätyönantajani on Savon Sanomat Oy. Samat kirjallisuuskritiikit ilmestyvät myös Etelä-Suomen Sanomissa, Keskisuomalaisessa ja Karjalaisessa.

Mitä teet Paikallislehti Somerossa?
– Olen tehnyt juttuja ja haastatteluja eri aloilta ja elämänpiireistä. Energiatehokas pientalorakentaminen ja Baddingin läheisten muistelujutut lienevät sektorin ääripäitä. Lisäksi kirjoitan kolumneja.
Mistä nautit työssäsi ja mikä on haastavinta?
– Kivointa on, kun ventovieraan synttärihaastattelussa löytyy yhteinen sävel. Sen jälkeen on helppoa edetä, ja sellaisen avoimen, vapautuneen tunnelman kyllä vaistoaa. Haastavinta mutta myös palkitsevinta on eloisien kuvakulmien ja -asetelmien löytäminen.
Mieleenpainuvin työmuistosi?
– Haastattelin pitkän linjan televisiokuvaaja Matti Kurkikangasta. Ymmärrettävästi hänen kuvaamisensa jännitti. Ilahduin, kun Matti Kurkikangas pyysi lähettämään kuvan hänelle käytettäväksi kuvaajien henkilömatrikkelissa.
Haluatko sanoa jotain Somero-lehden lukijoille?
– Saima Harmajan sanoin: ”Ei onnea mittaa aika. Oma hehku sen mittaa vain.” Lempeää kevätmieltä!

One Response to Kivointa on, kun ventovieraan synttärihaastattelussa löytyy yhteinen sävel

  • Olet varsin mielenkiintoinen persoona ja pidän sinusta. Syitä on useita. Tunnen olevani samankaltainen ihminen, ainakin toivon niin.

    Olet mukava, sympaattinen, ymmärtäväinen, joskin hieman vetäytävä.

    Onnea ja menestystä Eija!

    Toivoo:

    J ihan tästä vierestä.

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry