Didim
KSM härkätie2018

Koulun kellot kilkattavat yhä ontommin

Kiiruun koulusta ja ruokalarakennuksesta saatu vauriotarkastelu on karua luettavaa.
Raportissa todetaan, että kartoitetuissa rakennuksissa on käytetty terveydelle ja ympäristölle haitallisia ja vaaralliseksi jätteeksi luokiteltavia materiaaleja.
Rakennuksen lattioissa on todettu laajoja kosteusvaurioita, jotka johtuvat pääosin rakentamistavasta. Lattioista otetuissa materiaalinäytteistä on havaittu 2-etyyliheksanolia, joka aiheuttaa sisäilmahaittaa ja oireilua. Yhdessä näytteessä havaittu naftaleeni voi viitata siihen, että alapohjan kosteudeneristeessä on kivihiilipikeä. 2-etyyliheksanolia ja PAH-yhdisteitä on voinut imeytyä myös alusrakenteen huokosiin.
Lattiarakenteeseen jätettyyn laudoitukseen on todennäköisesti muodostunut mikrobikasvustoa. Yhden luukun avauksen yhteydessä todettiin selkeä mikrobiperäinen haju. Putkikanaalin tarkastusluukut sijaitsevat luokkien välisellä käytävällä. Luukut eivät ole ilmatiiviitä ja luukkujen raoista saattaa sisäilmaan ohjautua myös PAH-yhdisteitä ja epäpuhtauksia kellaritiloista sekä putkieristeistä. Rakenteet sisältävät todennäköisesti asbestia ja PAH-yhdisteitä.
Kellariin on tulvinut muutamia kertoja runsaasti vettä viemäristä. Tilasta saattaa ohjautua rakennevuotojen kohdilta epäpuhtauksia muiden tilojen sisäilmaan. Kellaritiloihin johtavan porraskäytävän vierellä olevasta aukosta kulkeutuu epäpuhdasta ilmaa vapaasti rakennuksen sisäilmaan.
Kattoikkunat ovat hyvin heikkokuntoisia. Rakennuksen ilmanvaihto on puutteellinen. Loivien kattopintojen jiirikohdissa on ollut vesivuotoja. Rakennusten ulkoseinärakenteissa on monin paikoin kosteusvaurioituneita alueita ja seinien lämmöneristävyys on puutteellinen, kuin myös yläpohjan. Vesikatolla olevat kattoikkunalinjat ovat energiataloudellisesti heikot ja ikkunoiden käyttöikä on lopussa. Lisää selviää raportista lukemalla.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry