Didim
KSM härkätie2018

Tiet huonossa kunnossa

Talvi on ollut Varsinais-Suomessa päällysteiden kulumisen kannalta pääosin todella paha. Nastarenkaat ovat kuluttaneet päällysteitä paljon.
Onneksi nastarenkailla rouskuttelu alkaa tältä keväältä olla jo ohi.  Kesärenkaat on saanut vaihtaa autoon kuun alussa, mutta suurin rumba osuu varmaankin kuun loppuun.
Myös Runsaat sateet ovat aiheuttaneet vaurioita lähes kaikilla maanteillä.
Suurimmat ongelmat ovat vähäliikenteisillä teillä, sillä niiden pinnan tai rakenteen kunnon parantamiseen ei ole juurikaan mahdollisuuksia. Tiukassa rahatilanteessa tingitään ensisijaisesti vähäliikenteisten teiden kunnosta, koska niillä aiheutuvat haitat ja onnettomuusriskit ovat pienemmät kuin vilkasliikenteisillä teillä.
Teiden korjausvelka on kasvanut jo vuosien ajan. Tämän vuoden alussa paikkauksiin upposi selvästi aiempia vuosia enemmän euroja.
Paikkaustarvetta on lisännyt lämmin talvi, mutta toisaalta sääolot ovat mahdollistaneet paikkauksien teon lähes koko talven ajan.
Ensi kesänä on Somerolle on luvassa uuttakin asvalttipintaa. Kohteet eivät vielä ole selvillä, mutta rahaa siihen tullaan käyttämään 120 000 euroa. Tarvetta olisi enempäänkin.
Ennen kesää teiden kiusana on vielä routa. Se ilmenee teiden halkeiluna, kuoppina, painautumina ja routanousuina niin päällystetyillä kuin sorateilläkin.
Sorateillä ei ole odotettavissa runkokelirikkoa, mutta pintakelirikkoa saattaa esiintyä jonkin verran jo nyt aurinkoisilla paikoilla päiväaikaan. Pintakelirikkoa voi tulla enemmänkin, jos keväästä tulee lämmin ja kostea.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry