Didim
KSM härkätie2018

Uusi koulu jo mielessä

Kiiruun koulun korjaaminen on todettu liian kalliiksi ja mahdottomaksi. Ely-keskus ja Härkätien Kokoomus vetivät vaatimuksensa pois kaupungin selvitykset kuultuaan.
Aikaa valituksissa ja väistötilojen hankinnassa meni kuukausia. Nyt ollaan paremmalla puolella ja asia etenee. Vanhasta koulusta päästään tekemään purkusuunnitelmia. Sitten on vuorossa arkkitehtien kilpailuttaminen.
Nykyisen rakennuksen suunnittelija, arvostettu Aarne Ervi oli aikaansa edellä. Nyt on aika valita arkkitehti, joka osaa ottaa huomioon tämän hetken opiskeluvaatimukset ja näkee ennakkoluulottomasti tulevaisuuteen. Hienoa jos hän pystyy antamaan myös ripauksia Ervin kädenjäljestä uuteen koulurakennukseen.
Koulun pitää olla osoitus suomalaisesta arkkitehtuurista, mutta myös kotimaisesta ja somerolaisesta hyvin tehdystä työstä. Ennen kaikkea rakennuksen on oltava paikka, jossa lasten ja nuorten on turvallista opiskella ja opettajien ja muiden työntekijöiden työskennellä.
Uuden uljaan Kiiruun koulun on oltava kaunis katsella, mutta se ei saa olla silkkoa sisältä. Sen tulee olla toimiva, siellä pitää olla hyvä olla. Se ei kuitenkaan saa maksaa maltaita.
Vaatimukset ovat kovat, mutta on niitä vuosikymmeniä, jollei -satojakin vuosia säilyneitä rakennuksia osattu ennenkin rakentaa. Miksi ei siis nyt.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry