Didim
KSM härkätie2018

Valinnanvaraa asumiseen

Kodin rakentaja on innoissaan, kun saa oman pesän valmiiksi ja itselleen sopivaksi. Remontoija nauttii, kun asuminen tulee toimivammaksi ja viihtyvyys seinien sisällä lisääntyy.
Viime vuonna Somerolla rakennettiin uusia omakotitaloja 11, loma-asuntojen lupia myönnettiin 54 ja rakentamiseen johtavia ilmoituksia tehtiin 56. Vuosi on kaukana huippurakennusvuosista, mutta koko ajan tekeillä on jotain.
Kaupunki on ollut ahkera rakennuttaja. Palveluja on sitä kautta saatu paremmiksi. Viimeksi on valmistunut uimahalli ja tekeillä on vanhusten palveluasumisen yksikkö.
Lastenlaulussa muurahainen ahertaa kekonsa eteen, heinäsirkka soittaa viuluaan ja hyppii sinne tänne, sääski surraa parvessa ja sinikello käy nukkumaan. Asumisvaihtoehtoja tarvitaan, sillä meitä on moneksi.
Rakennusten pitää joustaa. Niitä tulee voida muunnella, kun tarpeet, elämäntilanteet ja asumismuodot muuttuvat. Ihmiset liikkuvat, työpaikat vaihtuvat, lähdetään opiskelemaan ulkomaille ja niin edelleen. Poissaolonsa ajaksi kotia voisi lainata muillekin.
Kun yksilöllisyys ja yksinasuminen lisääntyy, kasvaa tarve yhteisöllisyyteen ja turvan hakemiseen muista ihmisistä. Tähän rakennuttajien ja rakentajien tulee varautua. Somerolla pää on avattu. Lamminniemeen on nousemassa ikäihmisten kampus, jossa asumisen liki on turva- ja hoivapalveluja.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry