Didim
KSM härkätie2018

Edustajat on valittu

Europarlamenttivaalit on käyty. Tuore 13-jäseninen ryhmä puhuu suomalaisten puolesta seuraavat neljä vuotta. Joukossa on mukana kovia konkareita ja julkisuudessa näkyneitä osaajia. Suomalaiset eivät untuvikkoja parlamenttiin halunneet.
Suomalaisvoittajia löytyy monelta taholta. Kokoomuksen kannatus nousi, mutta neljäs paikka jäi saamatta. Perussuomalaiset saivat kaksi jäsentä eli yhden lisäpaikan, mutta olivat havitelleet peräti kahden paikan lisäystä. Vasemmistoliitonkin edustajia äänestettiin enemmän kuin edellisvaaleissa, vaikka vain yksi paikka heltisi.
Keskusta nosti valtakunnallisesti äänimääräänsä ja säilytti kolme paikkaansa parlamentissa. Somerolaiset luottavat ”kuninkaaseen” Paavo Väyryseen, joka sai Somerolta eniten ääniä.
Pettymyksiä koettiin varsinkin sosialidemokraattien riveissä. Kristillisdemokraattien hyvän äänisaaliin saanut ehdokas tipahti pois parlamentista.
Somerolaiset eivät olleet kovin innostuneita äänestämään parlamenttivaaliehdokkaita, sillä äänestysprosentti laski pari prosenttia 39,2:sta 37,2:een. Sen sijaan valtakunnassa äänestysprosentti nousi hieman, 40,9:ään.
Syynä innottomuuteen lienee se, että EU-parlamentti koetaan hyvin etäiseksi. Jotain pitäisi tehdä, että näin ei olisi.
Suomen kansa tietää hetken aikaa, ketkä parlamentissa päättävät asioista. Kauden edetessä edustajat unohtuvat.
Toiveena on, että Suomen mepit muistavat kotimaansa äänestäjiä muulloinkin kuin vaalien alla. Äänestäjilläkin on velvollisuus muistaa valitsemansa päättäjät. Yritetään parantaa tapamme ja seurata aiempaa tarkemmin, mitä parlamentissa on meneillään.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry