Didim
KSM härkätie2018

Sitten kun asetutte

Tasapuolisesti onnea kaikille valmistuville nuorille, niin peruskoulunsa päättäneille, ammattiin valmistuneille kuin ylioppilaillekin. Edessä on jälleen kerran valintoja, kuten esimerkiksi missä on tuleva mahdollinen jatkokoulutuspaikka, asuinpaikka tai työpaikka?
Elämä vie mennessään. Joskus on vain kuljettava sen mukana, mihin suuntaan se sitten haluaakaan johdattaa. Nuorena on hyvä matkustaa ja kokea. Maailmankuvan avartaminen on suotavaa. On kehittävää tutustua uusiin paikkoihin, ihmisiin, kulttuureihin, hajuihin ja makuihin. Sen lisäksi, että ymmärtää hieman paremmin ympäröivää maailmaa, voi itselle tulla selvemmäksi, minne haluaa lopulta asettua.
Viimeistään silloin, kun kuvaan astuvat mukaan perhe tai oman asunnon hankinta, on tarkoin punnittava, mitä omalta elinympäristöltään haluaa. Onko urbaani, suurkaupungin sykkeessä viihtyvä kerrostaloasuja vai halajaako maaseudun rauhaan? Missä oman lapsen on hyvä kasvaa ja käydä koulunsa? Millaiseen elämiseen on varaa?
Suomi on valitettavan jakautunut maa. Ei ehkä ole liioiteltua väittää, että mitä pohjoisemmaksi mennään sitä heikommaksi muuttuvat mahdollisuudet työelämässä. On selvää, että nousujohteisen työuran tai menestyvän yrityksen voi saavuttaa varmasti helpommin pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa kuin jossain muualla. Ja taloudellinen vauraushan on asia, jonka perässä ihminen mielellään liikkuu.
Jos vaakakuppiin asetetaan muita arvoja, kuin työura ja taloudelliset rikkaudet, Suomi on pullollaan mahdollisuuksia. Viimeaikaiset tutkimukset ja vertailut kertovat, ettei suuri aina ole kaunista. Pienuus on monesti valttikortti, johon eivät vain kaikki ymmärrä tarttua. Muistakaa tämä seikka, sitten kun asetutte paikoillenne. Onni voi löytyä yllättävistä paikoista.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry