Didim
KSM härkätie2018

Lomantarvetta

Palkkatyöläiselle kesäloma on itsestäänselvyys. Tyypillisimmillään pituus on neljä viikkoa. Toisin on yrittäjillä.
Tämänvuotinen yrittäjien hyvinvointibarometri kertoo, että vain vajaa puolet yrittäjistä pystyy pitämään lomaa yli kolme viikkoa vuodessa. Yli kymmenen prosenttia vastaajista ei ollut pitänyt ollenkaan lomaa viimeksi kuluneen vuoden aikana.
Puolet kyselyyn vastanneista oli tyytyväisiä lomiensa pituuteen, mutta puolet toivoi enemmän vapaa-aikaa.
Kysely kertoo kuitenkin, että yrittäjät jaksavat töissä aika hyvin, vaikka työviikot ovat paljon pidempiä kuin palkansaajilla ja lomaa on vähemmän.  Kuusikymmentä prosenttia kyselyyn vastanneista työskentelee yli 40 tuntia viikossa, 37 prosenttia päätoimisista yrittäjistä jopa yli 49 tuntia viikossa.
Kaksi kolmasosaa yrittäjistä arvioi kuitenkin työkykynsä hyväksi. He tunsivat itsensä energiseksi, olivat innostuneita työstään ja tyytyväisiä elämäänsä.
Yrittämisen arjessa omasta hyvinvoinnista huolehtiminen saattaa kuitenkin unohtua, kun yrittäjä innostuu ja uppoutuu työhönsä tai kantaa huolta yrityksensä jatkuvuudesta taloudellisesti epävarmoina aikoina.
Eniten työssä jaksamista haittaavat vaikeudet töiden ennakoinnissa sekä työn ja muun elämän yhteensovittamisessa, työpäivien venyminen ja epävarmuus töiden riittävyydestä sekä hallinnollinen työ ja byrokratia.
Onneksi valtaosalla yrittäjistä on ainakin kyselyn mukaan riittävästi voimavaroja ja niitä ymmärretään myös vaalia.
Toivottavasti yrittäjillä on myös mahdollisuus kunnollisiin tai ainakin jonkinlaisiin kesälomiin.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry