Didim
KSM härkätie2018

Nolla liikenteessä

Suomessa juhannukseen liittyy vahvasti kaksi asiaa, liikenneruuhkat ja alkoholi. Tärkeintä näistä kahdesta puhuttaessa on se, että niitä ei sotketa keskenään.
Juhannuksena sattuu vuosittain merkittävä määrä liikenneonnettomuuksia ja suuressa osassa onnettomuuksia osallisena on myös alkoholia nauttinut kuski.
Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina iltapäivällä ja perjantaina aamupäivällä. Paluuliikenne alkaa vilkastua sunnuntaina puolelta päivin.
Erityisesti paluuliikenteessä piilee vaara, sillä monet hyppäävät sunnuntaina rattiin ajokuntoaan varmistamatta.
Varminta on nollatoleranssi. Pienikin määrä alkoholia veressä vaikuttaa merkittävästi ajokykyyn ja kuskin tarkkavaisuuteen.
Autokoululiitto antaa yksinkertaisen muistilistan, joka kannattaa painaa mieleensä jo näin juhannuksen alla:
1) Lopeta alkoholin nauttiminen ajoissa edellisenä iltana.
2) Varmista aamulla, että alkoholi on täysin poistunut verestäsi. Tämän voi tehdä joko poliisiasemalla tai kotikäyttöisellä mittarilla.
3) Mieti vielä, oletko tarpeeksi levännyt, että voit ajaa turvallisesti.
4) Lepää tarvittaessa hetki. Kotiin ei ole ikinä niin kiire että oma ja muiden turvallisuus kannattaisi vaarantaa.
Mukavaa ja turvallista juhannusta kaikille!

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry