Didim
KSM härkätie2018

Sateet saisivat jo riittää

Somero on kohonnut jälleen ennätyspaikkakuntien joukkoon. Tähän aikaan vuodesta saavutus ei kuitenkaan ole millään lailla mairitteleva. Syynä olivat nimittäin sateet.
Keikkuminen muutaman vuorokaudenkin ajan Suomen sateisimpana kuntana tulee puintien kannalta pahaan aikaan. Esimerkiksi tämän viikon tiistaina Someron taivaalta putosi 24 tunnin aikana peräti 43,5 millimetriä vettä. 12 tunnin aikana mittaustulos oli vielä suhteettomampi, sillä vettä tuli 39,2 millimetriä. Yhden tunnin aikana Somerniemen Salkolassa sijaitsevalla mittausasemalla mitattiin 14,5 millimetrinen ryöpsäys.
Vettä on siis satanut kaatamalla. Yötä päivää. Sateiden välissä on pilkottanut aurinko, välillä ihan kirkkaana loistaen, mutta maatalouden kannalta ne päivänsäteet eivät ole olleet riittäviä. Kasvustojen pysyminen kosteina vuorokaudet ympäriinsä tietää laatutappioiden lisääntymistä. On uhkana, että vilja rupeaa itämään tähkissä.
Etenkin vehnät ovat suurelta osin puimatta. Se tarkoittaa sitä, että suurimmassa riskivyöhykkeessä on leipäviljasadon menettäminen.
Lähipäivät ja viikko eivät lupaa parempaa. Sateita on luvassa joka päivä. Toivotaan yhdessä parempia kelejä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry