Didim
KSM härkätie2018

Työura pitenee vain, jos on töitä

Lähipäivinä taitetaan peistä eläkeiän nostosta. On vaikea uskoa, että työurat pitenisivät pelkän eläkejärjestelmän remontilla.
Eläkeneuvottelut voi tiivistää kahteen asiaan: miten taataan, että ihmiset voivat ja haluavat jatkaa työssään pidempään, ja toisaalta miten taataan, että ne, jotka haluavat, myös saavat työskennellä pidempään.
Työolosuhteiden parantaminen, työntekijöiden työkyvyn yksilöllisempi huomioiminen, ikäohjelmien toteuttaminen ja parempi johtaminen ovat yli suhdanteiden ulottuvia keinoja työurien pidentämiseen.
Suurin kipupiste on korkea työttömyysaste. On aivan sama, onko vanhuuseläkeikää lainkaan, jos ihmisellä ei ole töitä, josta eläkemaksuja tai -kertymää karttuisi.
Runsas osa-aikatyö laskee ansiotasoa jo työuran aikana, ja harva jaksaa fyysistä työtä vanhuuseläkeikään saakka. Kaikista palkansaajista suoraan ansiotyöstä, ilman osa-aikaeläkettä, jää vanhuuseläkkeelle vain 38 prosenttia.
Ratkaisussa pitää huomioida ammattiryhmien erot ja turvata henkisesti tai fyysisesti raskasta työtä tehneiden palkansaajien mahdollisuudet siirtyä edes kohtuullisessa kunnossa ansaitulle eläkkeelle.
Vaikuttaa siltä, että neuvottelijat ovat tavoitteissaan aika kaukana toisistaan. Toivottavasti vaakakupissa painavat enemmän tulevien eläkkeensaajien terveys ja toimeentulo kuin poliittinen paine ja julkisuus.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry