Didim
KSM härkätie2018

Älä uuvu talveen

Auringonvalon puute talviaikaan vaikuttaa ihmisten vireyteen. Aihetta on tutkittu ja ja monien, omasta itsestään tunnistaman ilmiön tueksi on saatu myös todisteita. Mittaluvut vaihtelevat, mutta erään tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaisista jopa neljä viidesosaa tuntee olonsa uupuneeksi talvisin.
Tuskin kukaan meistä haluaa olla uupunut. Samaisen tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaista myös haluaisi olla talvisin energisempiä. Kun energia ja tarmo puuttuvat, saatetaan jopa liikuntaharrastuksista tinkiä pimeänä kautena. Mikä entisestään lisää väsymystä ja uupumusta. Syntyy noidankehä.
Yli puolet kyselyn vastaajista kertoo kieltäytyneensä talvikaudella jostakin menosta tai tapaamisesta oman energianpuutteensa takia. Eniten väsymyksen takia tingitään liikuntaharrastuksista ja toiseksi eniten sukulaisten tai ystävien tapaamisesta. Väsymyksen piikkiin menee suurelta osin sekin, että talvella jätetään väliin ehkä myös teatteri, elokuvat ja muut kulttuuriharrastukset sekä kursseille osallistumiset.
Uupumista ja talven haitallisia vaikutuksia vastaan on kuitenkin keinoja, joista D-vitamiini on yksi. Koska aurinkoa ei ole näkyvissä, D-vitamiinin saanti pitää korvata ravinnon kautta. Tarve on sitä suurempi, mitä vähemmän omassa ruokavaliossa on vitaminoituja maitovalmisteita, kalaa tai ravintorasvoja.
Kannattaa etsiä aktiivisesti keinoja, joilla talven voi selättää. Talvesta voi, ja niin myös nauttivat monet. Jos on väsynyt, voi liikuntaa tarvittaessa vähentää. Mutta lopettaa ei kannata.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry