Didim
KSM härkätie2018

Jäätelö kiinnosti enemmän kuin vaalit

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi eilen ja päättyy perjantaina. Varsinainen vaalipäivä on isänpäivänä  9.11. kello 11–20.
Vaaleilla valitaan Someron seurakuntaan 23-henkinen kirkkovaltuusto. Ehdokkaita on 59, jotka kaikki esiteltiin perjantain Somero-lehdessä.
Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.
Vaikuttaa voi vain äänestämällä. Vanha klisee, mutta totta.
Somero-lehti kysyi verkkosivuillaan, että mitä ehdokkaista halutaan tietää. Yli 60 prosenttia vastanneista halusi tietää, miksi henkilö on lähtenyt ehdolle.
Alle kymmentä prosenttia kiinnosti, että miten ehdokas osallistuu seurakunnan toimintaan. Alle viittä prosenttia, että kuinka usein hän käy kirkossa.
Mitä ehdokas tekisi saadakseen ihmisiä mukaan seurakuntaan? Tämä kysymys ei ollut yhdenkään vastaajan mielestä tärkeä.
Huolestuttavampaa oli se, että  yli kaksikymmentä prosenttia sanoi ettei halua tietää ehdokkaista mitään, koska vaalit eivät kiinnosta.
Mutta kaikkein huolestuttavinta oli se, että kysymykseen vastasi vain alle kolmekymmentä ihmistä.
Verkkosivuillamme vaihdetaan kysymystä viikoittain. Olemme aikaisemmin kysyneet muun muassa, että mikä on parasta syksyssä tai että mikä on paras jäätelömaku – vastaajia oli kummassakin yli sata.
Vielä on aikaa innostaa väki mukaan vaaleihin. Vielä ehtii kirjoittaa mielipiteitä. Vielä on aikaa tehdä vaalityötä.
Mutta työhön on tartuttava nyt.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry