Didim
KSM härkätie2018

Kuluttajat haluavat vaihtoehtoja

Kuluttajien ruokailutottumukset ja vaatimukset ruuan alkuperän tiedottamisen suhteen ovat muuttuneet. Enää tiedoksi ei riitä pelkkä epämääräinen Eu. Valistuneet kuluttajat haluavat tarkempaa ja yksilöidympää tietoa.
Valistuneet tuottajat ovat tunnistaneet asian. Osa heistä on nähnyt omakohtaisesti, miten tärkeää kaupungissa asuvalle on saada tietoa ruuantuotannon koko ketjusta. Siihen sisältyvät rehuissa käytettävät raaka-aineet, eläinten elinolosuhteet ja hyvinvointi ja ylipäätään tuotannon eettisyys.
Jalostuspuolella asiaan on herätty huonosti. Isot lihatalot eivät esimerkiksi ole lähteneet rakentamaan tuotantoaan lampaanlihan varaan. Siitäkin huolimatta, että Ylen Kuningaskuluttajalle HK Scanin markkinointijohtaja Mikko Järvinen totesi suomalaisen lampaan kysynnän olevan kasvussa.
Lausunnosta huolimatta HK Scanissa tuotantoketjun perustaminen nähdään vain isona kustannuksena.
Kuningaskuluttajalle Atrian markkinointijohtaja Pasi Luostarinen sanoi markkinan olevan hirveän pieni, eikä se kasva. Luostarinen huomautti sen olleen liiketaloudellinen lähtökohta, ettei lampaan tarjonnan lisäämistä ole kannattanut Atriassa edes harkita.
Somerolla on lähdetty lampaanlihantuotantoon. Teurastamoina ovat pienet, lampaanlihaan erikoistuneet toimijat. Markkinointikin onnistuu, mistä osoituksena on somerolaisen suoramyynnin saavuttama suosio.



Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry