Didim
KSM härkätie2018

Nautinto ja turvallisuus

Jouluvalojen ja kynttilöiden syttymisen aikaan on tärkeää muistuttaa kodin paloturvallisuudesta.
Meneillään on Paloturvallisuusviikko, jonka puitteissa voi jokainen tehdä kodissa tai työpaikalla itse paloharjoituksen. Ohjeet löytyvät osoitteesta www.paloturvallisuusviikko.fi.
Paloturvallisuustarkistus ja pelastautumisharjoitus ovat tärkeitä siksi, että tulipalo kehittyy sisätiloissa uskomattoman nopeasti. Palavasta huoneesta pitää pystyä poistumaan 2–3 minuutissa palon syttymisestä.
Joulukuu on tammikuun ohella talvikauden vaarallisin kuukausi. Tilastojen mukaan esimerkiksi vuosian 2009–2011 aikana joulukuisissa rakennuspaloissa kuoli yhteensä 26 ihmistä.
Yksi tärkeimpiä seikkoja turvallisuudessa ovatkin palovaroittimet, joita pitää olla riittävästi ja joiden toimivuus on varmistettava säännöllisesti.
Omilla toimillaankin voi ehkäistä palon syttymistä.
Lieden lähellä ei kannata säilyttää mitään syttyvää, eikä ruokaa jättää valvomatta kypsymään.
Myöskään pyykki- tai astianpesukonetta ei saisi jättää käymään ilman valvontaa.
Pyykkiä ei kuivata kiukaan yläpuolella.
Kannattaa varmistaa, että sähkölaitteet ovat kunnossa ja pitää ne puhtaina pölyltä.
Itsestään selvää on tietysti se, että tulentekovälineitä ei jätetä lasten ulottuville. Myös tupakointia sisätiloissa tulisi välttää.
Varsinkin nyt kun viritellään jouluvaloja, pitää muistaa, että jatkojohdoista ei saa tehdä pitkiä letkoja.
Kun huolehtii  paloturvallisuudesta, voi keskittyä nauttimaan jouluvalojen kotiin tuomasta juhlatunnelmasta.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry