Didim
KSM härkätie2018

Punainen Risti varoittaa huijarikerääjistä

Suomen Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin alueella on ollut muutama tilanne, jossa henkilöt, joilla ei ole ollut mitään yhteyttä Punaiseen Ristiin, ovat käyneet ihmisten ovilla Punaisen Ristin nimissä. He ovat käyttäneet verukkeinaan muun muassa sukanmyyntiä tai ystäväpalvelua ja näin pyrkineet huijaamaan ihmisiltä rahaa.

SPR korostaa, että Punaisen Ristin ihmisiä voi tulla asukkaiden ovelle yllättäen vain seuraavissa tilanteissa:

-Punaisen Ristin keräysaikoina, esimerkiksi nälkäpäivänä tai hätäapukeräyksen aikana, jolloin kerääjillä on Punaisen Ristin keräysliivit ja keräyslippaissa on ajantasaiset lupatarrat ja lippaassa sinetti.

-Silloin kun alueella tehdään Suomen Punaisen Ristin omaa face-to-face –varainhankintaa. Nämä feissarit tunnistaa SPR:n logolla varustetusta sinisestä keräysliivistä, punaisesta keräyskansiosta sekä nimilapusta. Keräyskansion takakannessa on näkyvissä ja tarkistettavissa voimassaoleva keräyslupa.

SPR:n feissareilla siniset SPR:n logolla varustetut liivit

Suomen Punaisen Ristin face-to-face -varainhankkijat kiertävät myös ovelta ovelle, mutta he eivät koskaan kerää eivätkä ota vastaan käteistä rahaa. He eivät myöskään myy tai kaupittele minkäänlaisia materiaaleja, tekstiilejä, taideteoksia tai muitakaan esineitä.

Suomessa ovelta ovelle kiertävät SPR:n feissarit ovat järjestön omia työntekijöitä eivätkä he milloinkaan pyri sisälle ihmisten asuntoihin. Lahjoituspyyntöä ja mahdollista suostumusta koskeva keskustelu käydään aina ihmisen asunnon ulkopuolella, ts. kerros- tai rivitalokäytävän puolella.

Face-to-face -varainhankkijan ainoana tarkoituksena on saada ihminen innostumaan kaupungin kadulla tai ihmisen kotiovella SPR:n kuukausilahjoituksesta. Kuukausilahjoitukseen osallistuminen edellyttää ihmiseltä pelkästään suostumusta paperisen kuukausilahjoitusvaltakirjan täyttämisestä. Käteisen rahan tai lahjojen vastaanottaminen tai esimerkiksi pullakahvien juominen sitä ehdottavien ihmisten kotona ei ole feissareille sallittua.

Punainen Risti suosittelee ihmisiä olemaan varuillaan

Tuntemattomia ihmisiä ei saa päästää koteihinsa eikä myöskään pidä antaa rahaa. Suosittelemme myös tekemään välittömästi ilmoituksen poliisille ja toivomme, että saamme ilmoituksen asiasta myös paikallisen Punaisen Ristin osastoon tai Varsinais-Suomen piiriin.

On erittäin valitettavaa, että Punaisen Ristin merkkiä ja nimeä käytetään väärin. Punaisen Ristin merkin ja tunnuksen väärinkäyttö on rangaistava rikos.One Response to Punainen Risti varoittaa huijarikerääjistä

  • maukka ei sorru huijauksiin,maukka ei anna rahaa kenellekkään!!!!

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry