Didim
KSM härkätie2018

Ladulla ei kävellä, mutta missä sitten?

Someron Liikunnan ylläpitämää latuverkostoa on yhteensä 24 kilometriä.  Valaistua hiihtouraa löytyy seitsemän kilometriä. Rankkulan, Ämyrin ja Pitkäjärven kuntoradoilla voi huoletta hiihtää luistelutyylillä. Perinteisen latukin on ainakin osittain kunnossa.
Näiden lisäksi viikonlopuiksi yritetään lumiseen aikaan saada aina kuntoon Ämyrin perinteinen latu (4,5 km), Pitkäjärven Kökkön lenkki (2 km) sekä retkihiihtolatu Esakallio–Hovimäki (8,3 km). Lisäksi kunnostetaan jäälatu välillä Havuharju-Hovimäki, kun  jää- ja lumiolosuhteet sen sallivat.
Vaikka kaikki eivät halua hiihtää, on kaikkien kunnioitettava latuja. Ladut on tarkoitettu vain hiihtämistä varten, eikä niitä saa rikkoa.
Myöskään luistelemalla ei saa pilata perinteisen tyylin hiihtämiseen tarkoitettua latu-uraa.
Latujen pysymistä kunnossa auttaa sekin, että hiihtäjät noudattavat ”liikennesääntöjä”.  Laduilla hiihdetään oikealla ja nopeampi väistää vasemmalta.
Noin 40 prosenttia suomalaisista käy vuosittain hiihtämässä (Metla 2010). Suosituimpia hiihtopaikkoja ovat kuntien lähiulkoilureitit ja keväisin järvien jäät.
Hiihtoa yleisempi ulkoilumuoto on talvisinkin kävely. Valitettavasti ainoa paikka sille on yleensä kadunvarsi tai jalkakäytävä, kun kuntoradat ja monet muut tutut reitit ovat kävelykiellossa.
Talvisen luonnon ja sen kauneu-den kokeminen olisi tervetullutta vaihtelua kävelijällekin. Olisiko Somerolta mahdollista löytää sopivia talvisia luontoreittejä myös kävelijöille?Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry