Didim
KSM härkätie2018

Kylvöt reilun viikon myöhässä

– Kylvöt ovat Somerolla aika alkuvaiheessa. Ehkä tuollaiset kymmenesosa on vasta tehty, arvioi somerolainen Satu Näykki ProAgria Etelä-Suomesta.
Vappuviikolla muutamat pääsivät alkuun. Sen jälkeen pelloille ei ole ollut juuri menemistä kuin vasta viime päivinä.
Satu Näykki sanoo kylvöjen olevan reilun viikon myöhässä.
– Savimaat alkavat olla veden kyllästämiä ja pehmenneitä. Ne vaativat viikon verran tuulista, sateetonta ja lämmintä aikaa ennen kuin päästään jatkamaan kevättöitä.
Kasvituotannon asiantuntija Näykki otaksuu, että vehnän kylväminen jää tältä keväältä vähiin. Härkäpapuakaan tuskin kukaan lähtee enää maahan laittamaan.
Näykki arvelee myöhäisen kevään tietävän syysviljojen kylvöalan kasvua.
Tämän kevään sateisessa säässä hän näkee jotain hyvääkin: nurmet kasvaa rehottavat.
– Ja syysviljat ovat selvinneet talvesta keskimäärin hyvin, jatkaa Satu Näykki.One Response to Kylvöt reilun viikon myöhässä

  • Myöhässä kylvöt ovat myös täällä keski-pohjanmaalla.

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry