Didim
KSM härkätie2018

2000: Tv inspiroi länkkäripiirroksen

Pietari Kyyrä sai diplomin hienosta piirroksestaan.

Pietari Kyyrä sai diplomin hienosta piirroksestaan.

Tiistaina, 6. kesäkuuta 2000

Kouluvuoden aikana kuvaamataidon töitä on syntynyt melkoinen pino. Niiden tyyli ja aiheet ovat laidasta laitaan. Mukana on liitu- hiili- ja vesiväritöitä, joten erilaisia tekniikoita on harjoiteltu.

– Olen tehnyt kotiinkin pari taulua, mutta ne on tehty mallista, Pietari sanoo ja kertoo, ettei kuitenkaan harrasta piirtämistä kovinkaan paljoa, vaan lähinnä koulussa piirustustunneilla.

Kilpailutyössä villi länsi sopi hyvin hevosaiheeseen.

– On tullut katsotutta ehkä liikaa Bonanzaa, Pietari toteaa länkkäriaiheesta. Hopealle yltänyt työ palkittiin monesta syystä. Pelkkä hyvä idea ei olisi riittänyt, vaan arviointiperusteena olivat monet muutkin seikat.

– Tälläinen onnistuminen on aina pieni ihme, Pietarin opettaja Maija Lepo-Pulkkinen sanoo.

– Kaiken täytyy loksahtaa kohdalleen vähän niinkuin huippu-urheilusuorituksessa. Täytyy olla hyvä idea, värit ja sommittelu.

Lepo-Pulkkinen on tyytyväinen luokan muihinkin töihin, mutta pitää silti yllätyksenä sitä, että menestys kantoi valtakunnalliselle tasolle asti.

Alkuperäinen Villin lännessä-työ jäi kilpailumatkalle, mutta kotiin saatiin siitä painettu versio. Se on tarkoitus kehystää, Pietarin äiti Anni Kyyrä vihjaa, että taulut saatetaan nähdä kesän mittaan esillä Somerolla.

Voiton myötä kotiin tuli myös kunniakirja, jossa kerrotaan kilpailumenestyksestä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry