Didim
KSM härkätie2018

Kuoreen puuttuminen Pitkäjärvestä yllätti tutkijat

Pitkäjärven ja Rautelanjärven kalastotutkimuksen hiljattain valmistunut loppuraportti vahvistaa viime syksyn troolauksissa tehdyn havainnon.
– Kuoretta ei löytynyt ollenkaan, ja se oli kyllä yllätys, Paimionjoki-yhdistyksen toiminnanjohtaja Päivi Joki-Heiskala tiivistää.
Tutkimuksen teetti Paimionjoki-yhdistys ja toteutti Helsingin yliopiston ympäristötieteiden laitos. Tutkimus pyrki selvittämään järvien kalayhteisön rakennetta sekä arvioimaan järvien kalatiheyttä ja biomassaa. Kalalajeista tutkijoita kiinnosti erityisesti kuore ja kuha. Myös kuhanpoikasten kasvua ja ravintoa tutkittiin, sillä ne ovat tärkeitä ravintoverkolle ja kalatuotannolle.
Aineistoa kerättiin viime syksynä kaikuluotauksella ja koetroolauksella.
Tommi Malisen ja Mika Vinnin raportti vahvistaa aiemman: kuore on kadonnut, sulkasääskeä on paljon.

Lue lisää perjantain 26.6. Somero-lehdestä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry