Didim
KSM härkätie2018

Sammutustaidot kunniaan

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mukaan tulipaloissa on vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana kuollut 35 ihmistä. Viime vuonna vastaavaan aikaan tulipaloissa menehtyi 47 ihmistä.
Kesäaikaan ollaan paljon liikkeellä. Mökillä grillataan, poltetaan takkaa ja lämmitetään saunaa. Asuntovaunussa on kaasulaitteita ja veneessä usein myös polttoainetta. Kun tulipalon riski on olemassa, on syytä olla hyvät valmiudet toimia välittömästi.
Omatoimisuus palotilanteessa on elintärkeää. Sammutustaidot voivat olla arvaamattoman arvokkaat.
Alkusammutus on kansalaistaito, jonka pitäisi olla kaikilla suomalaisilla hallinnassa.
Tulipalo on helpointa sammuttaa silloin, kun se on vielä pieni.
Pelastustoimen tietokannan mukaan alkusammutustaidoista on selvästi hyötyä. Ilman alkusammutusta olisi vuonna 2014 ollut yksi palokuollut enemmän, 12 loukkaantunutta enemmän, 20 miljoonaa euroa suuremmat palovahingot, 3 360 tonnia hiilidioksidia ja 128 tonnia hiukkasia enemmän ilmakehässä ja paljon rahassa mittaamattomia menetettyjä kulttuuriarvoja.
Alkusammutustaidoissa on parantamisen varaa. Tilastojen mukaan Suomessa syttyy melkein joka päivä yksi tulipalo, jota ei edes yritetä sammuttaa, vaikka paikalla on ihmisiä ja sammutusvälineitä.
Kaikkien kannattaa opetella, mitä tehdä kun näkee tulen olevan irti. Jokaisen on hyvä osata alkusammutustaidot.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry