Didim
KSM härkätie2018

1985: Somerolla edellytyksiä kaupunki-nimitykseen

Maaherra Risto Tainio pitää hyvinä Someron edellytyksiä kaupunki-nimityksen saamiseen.

Maaherra Risto Tainio pitää hyvinä Someron edellytyksiä kaupunki-nimityksen saamiseen.

 

Tiistai, 20. elokuuta 1985

Maaherra Tainio sanoi hyvin ymmärtävänsä niitä syrjäseutujen asukkaita, jotka kokevat kaupunkiajatuksen vieraana, jopa ristiriitaisena maan suurimassa viljapitäjässä. Kuitenkaan hän ei henkilökohtaisesti näe mitään ristiriitaa siinä, että maaseutupitäjänkin keskustaa ja palveluja pyritään kehittämään myös kaupunki-nimityksen avulla.
”Yleinen käsitys on, että kaupunki-nimitys on omiaan vetämään uusia yrityksiä paikkakunnalle. Somerolla on kaupunkimainen keskusta, jossa on runsaasti kaupungille ominaisia palveluja. Jos kaupunki-nimityksen avulla voidaan monipuolistaa ja lisätä yritystoimintaa ja elinkeinoelämän palveluja, on se pelkästään myönteistä. Sen rinnalla maataloudella on samat mahdollisuudet menestyä kuin nytkin”, sanoi maaherra Tainio.

Hän uskoi, että kaupunkiasia tulee tavalla tai toisella esille syksyn kuluessa. Joutuuhan sisäministeriö ratkaisemaan periaatteellisen kantansa uusien kaupunkien perustamiseen ja vasta sen jälkeen päättämään, mitkä paikkakunnat voisivat kaupunki-nimityksen saada.

 Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry