Didim
KSM härkätie2018

2000: Maksuton esiopetus alkaa maanantaina

 

Alina Hyytiäinen ja Juha Joensuu kävivät tutustumassa keskiviikkoiltana Lahden kouluun ulkoakäsin. Pyörivä kiipeilyteline oli paras.

Alina Hyytiäinen ja Juha Joensuu kävivät tutustumassa keskiviikkoiltana Lahden kouluun ulkoakäsin. Pyörivä kiipeilyteline oli paras.

Perjantai, 11. elokuuta 2000

Ainakin ensimmäisenä vuonna tulijat ja paikat kohtasivat hyvin toisensa. Esikoulupaikka järjestyi kaikille halukkaille. Koko ikäryhmässä on noin 130 lasta.
Joensuun koulussa eiopetukseen tulee kaksi ryhmää, yhteensä 27 oppilasta. Lahden koululle oppilaita tulee 13 ja Oinasjärven koululle 11. Päiväkoti Leivonpesässä esiopetuksen piiriin tulee 51 lasta ja Somerniemen päiväkoti Leppäkerttuun kuusi.
– Kaikki halukkaat saivat esiopetuspaikan, mutta nyt melkein kaikki paikat ovatkin täynnä. Muutama esiopetuspaikka olisi vielä tarvittaessa mahdollista järjestää, perhepäivähoidon ohjaaja Anne Siekkinen toteaa.

Valtakunnallisesti vain jokunen prosentti kunnista ei vielä lähtenyt mukaan esiopetukseen. Kaikki Someron ympäristökunnat opetusta jo järjestävät. Vaikka kouluun lähtöön oli enää jäljellä vain jokunen päivä, ei Lahden koululle esiopetukseen meneviä Alina Hyytiäistä ja Joni Joensuuta jännittänyt. Kolmesta sisaruksesta vanhimpana Alinalle koulunkäynti oli uutta ja äiti Svetlana Hyytiäinen taisi jännittää enemmän.

Jonille koulunkäynti oli tutumpaa, kun isoveli Juha menee jo toiselle luokalle.
– Kai siellä ainakin läksyjä tehdään ja askarrellaan, Juha arveli.

– Ja välitunnilla puhutaan ja leikitään, Alina tietää.
Alina oli jo hankkinut koulurepun, mutta Juha aikoi mennä ostoksille vasta perjantaina.
Alina ja Joni tulevat kouluun vanhempiensa kyyditseminä. Kaikilla ei kyytiä kuitenkaan ole ja autoilijoilta toivotaankin erityistä varovaisuutta, kun koulutie alkaa maanantaina esikoulu- ja ekaluokkaisilla.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry