Didim
KSM härkätie2018

Kiiruun koulun rakennuslupa törmäsi väestönsuojien vähäisyyteen

Kiiruun koulun piirustukset oli tarkoitus hyväksyä teknisessä lautakunnassa tällä viikolla. Isoimmaksi esteeksi hyväksynnälle nousi palo- ja pelastusviranomaisten vaatimus väestönsuojien määrästä. Niitä ei ole läheskään riittävästi.

Koulun suunnittelija oli huomioinut piirustuksiin 135 neliötä väestönsuojatiloja, joka olisi riittänyt vain 180 oppilaalle. Oikea lukema on yli 400 neliötä.
Mitoitus oli virheellinen, sillä neliöt oli laskettu piirustuksiin koulun neliömäärän mukaan, kun pohjana pitäisi olla koulun koko henkilömäärä, rakennustarkastaja Petri Vastamäki sanoo.
Tekninen johtaja Marko Mäkisen mukaan Somero on päässyt pelastuslaitoksen kanssa yhteisymmärrykseen.
– Tiloja on löydettävissä riittävän läheltä koulua. Kaupungintalolta löytyy johtokeskukseksi nimetty 160 neliön tila, johon mahtuu 267 henkeä. Myös uimahallista ja kirjastosta löytyy hieman tiloja. Lisäksi kartoitamme koulun ympärillä sijaitsevat yritykset ja sen, mitä siltä puolelta on mahdollisuuksia saada lisää.
– Voimme saada tiloja myös yli 250 metrin päästä koulusta, jos pelastuslaitos ottaa kannan, ettei suojautumisen taso siitä oleellisesti heikkene, Mäkinen jatkaa.

Lue lisää 21.8.2015 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry