Didim
KSM härkätie2018

Kurkistetaanpa Jokioisille rakennettuun uuteen kouluun

 

Jokioisilla on hiljattain valmistunut Paanan koulun peruskorjausosa ja uudisrakennus. On hyvä kurkistaa, millaista opetus on naapurikunnassa, ja millaiset puitteet oppilaille ja henkilökunnalle on järjestetty.
Kapearaiteisesta rautatiestä nimensä saanut Paanan koulu sijaitsee 25 kilometriä Someron keskustasta. Kun Oinasjärven ja Pitkäjärven koulut ovat 34 kilometrin etäisyydellä toisistaan, päädytään siihen, että Paana on välimatkansa puolesta kuin Someron lähikoulu.
Paanan koulu on uusi ja kiiltävä siitä huolimatta, että osa rakennuksesta on täysin peruskorjattua vanhaa puolta ja osa täysin uutta.
Tulevaan Kiiruun kouluun verrattaessa eroja löytyy yllättävän paljon. Jokioisille on tehty tämän päivän ja myös tulevaisuuden vaatimuksiin mahdollisimman hyvin taipuva koulurakennus. Samoin tehdään parhaillaan myös Somerolla.
Opetuspuolella Jokioisilla on Someroon verrattuna erityistä se, että siellä kunnan kaikissa kouluissa ja myös niiden kaikissa luokissa on käytössä älytaulu. Sen käyttömahdollisuus vie opetuksen uudelle tasolle; tulevaan, joka siis osin on jo tätä päivää.
Paanan koulu on myös niin sanottu kengätön koulu. Sellaista ei ole Somerolle tulossa, mutta Paanan koulun rehtori, Jokioisten sivistystoimenjohtaja Jari Sillanpää on vakuuttunut kengättömyyden hyvistä puolista.
– Se tarkoittaa miellyttävää äänimaailmaa rakennuksessa sekä opetus- ja työskentelyrauhaa kaikille talossa oleville. Sisäilma on puhtaampaa, kun ulkoa ei kulkeudu kenkien mukana hiekkaa ja likaa. Myös siivoustyö vähenee ja materiaalien kuluminen sekä rikkoutuminen on vähäisempää, Jari Sillanpää vertailee kengättömyydestä havaittuja etuja.

 

Lue lisää 28.8.2015 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry