Didim
KSM härkätie2018

Lietelanta mustasi Häntälän notkojen veden

Kuva Simo Päivärinta

Kuva Simo Päivärinta

Kerkolan ja Häntälän alueella Rekijoessa havaittiin torstaina 13.8. huomattava määrä lietelantaa, joka oli muuttanut veden mustaksi ja haisevaksi.
Saastumisen syyksi selvisi joen yläjuoksulla Kaurakedossa olevan lehmätilan noin 2 400 kuutiometrin lietelantasäiliön repeäminen. Lehmänlantaa pääsi valumaan ilmeisesti useita päiviä ojien kautta Rekijokeen.
Vuoto saatiin tukittua sekä säiliötä tyhjennettyä vielä torstai-illan aikana  illan aikana. Lisää lietelantaa ei enää karkaa.
Rikosylikonstaapeli Heikki Anttila kertoo vahingon näkyneen monilla tavoin.
– Torstai-iltana Murronkulmantien sillan kohdalla  joen vesi oli ihan mustaa, vaahtoavaa ja haisi karjanlannalta. Vedessä oli kuolleita kaloja, joista osa oli luultavasti painunut pohjaan näkymättömiin.
Anttila huomauttaa, että vuodon on täytynyt olla  iso. Säiliö oli varsin uusi, mutta jostain syystä betonielementtien välinen valusauma oli päässyt repeämään.
– Joen vesi oli siinä vaiheessa likaantunut noin 10 kilometrin matkalta. Rikosta asiassa ei epäillä. Teko ei ole ollut tahallinen eikä  laiminlyönti, vaan pelkästään vahinko.

Lue lisää 18.8.2015  lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry