Didim
KSM härkätie2018

Auringokukat kukkivat ja pörriäiset pörräävät yhä

Auringonkukka on venähtänyt lähes kolmemetriseksi.

Kesäinen tunnelma jatkuu yhä.

Aurinkoon.

 

Ritva ja Jussi Soinin kotipihan syyskomistus on auringonkukka. Puutarhassa on vaja, jonka nurkalla pitsalautasen kokoinen kukka yltää katonharjan korkeudelle.
Mittanauha osoittaa 2,96 metriä. Vielä hetken aikaa sitten varsi nosti kukan yli kolmen metrin korkeuteen, mutta kukan painon lisääntyessä kasvi jo hieman kumartaa. Isoimpien lehtien leveydet ovat yli 25 senttiä.
Auringonkukka vietiin vapun jälkeen taimena ulos. Sitä ennen se oli kasvanut ruukussa sisällä.
Puutarha on täynnään kaikenlaisia kasveja, joista iso osa ei tuottanut kunnollista satoa kasvukauden viileähkön sään vuoksi.
– Tomaatti ja kurkku ovat kasvaneet vain hiukan. Ritva on niitä kastellut ja lannoittanut, mutta esimerkiksi tomaatit ovat ihan vihreitä, ja vain muutama tuli kypsäksi asti, Soini selvittää.
Sipuleita riittää ämpäreissä ja altaissa. Valkosipulitkin tuottivat hyvin satoa. Ämpärikasvatus on osoittautunut hyväksi ja helpoksi. Kaikki sadevedet katoilta johdetaan saaveihin ja altaisiin kastelua varten.
– Minttu kukki nätin näköisesti, mutta kesäkurpitsojen lehtiin iskeytyi harmaata. Harmaan tulolta ei voi välttyä, sillä se kuulemma tulee ilman mukana, Jussi Soini tuumii.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry