Didim
KSM härkätie2018

Itsensä kehittämisen ilo

Syksy on oppimisen aikaa. Moni aloittaa uuden harrastuksen, saattaa luvata jättää taakseen vanhat paheet ja ryhtyä muuttamaan itseään.
Somerolla on vara valita harrastus, jonka ottaa ohjelmaan. Kansalaisopisto on yksi aarreaitoista taitojen kartuttamiselle ja itsensä kehittämiselle.
Kansalaisopistojen liitto oli mukana Kuntamarkkinoilla muistuttamassa kansalaisopisto-opiskelun hyvinvointivaikutuksista. Siellä oli mahdollisuus vastata, mitä pitää opiston tärkeimpinä vaikutuksina. Ylivoimaisesti suurin osa korosti kansalaisopiston roolia luovuuden lähteenä ja vapaa-ajan virkistäjänä.
Kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva ihminen nauttii työstään enemmän, jaksaa paremmin sekä tarttuu helpommin uusiin haasteisiin ja tehtäviin. Opiskelu tuo vastapainoa hektiselle työelämälle. Myös tutkimustulokset tukevat ajatusta hyvinvoinnin lisääntymisestä vapaan sivistystyön opintojen myötä.
Opiston koettiin antavan iloa ikääntyvälle ja elinvoimaa eläkeläiselle. Väki kaipaa arkeensa yhteisöllisyyttä, virkistävää ja mielekästä toimintaa sekä helposti saavutettavia kohtaamispaikkoja.
Aktiivinen arki ja mahdollisuudet viikoittaiseen sosiaaliseen kanssakäymiseen vähentävät ennaltaehkäisevästi sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia. Kurssi on viikon kohokohta.
Opiskelu tukee työelämää ja mahdollistaa muutoksia. Kun työelämän vaatimukset ja tarpeet muuttuvat vinhaa vauhtia, tarjoaa opisto mahdollisuuden taitojen päivittämiseen ja uuden oppimiseen.
187 kansalais- ja työväenopiston opetukseen osallistuu vuosittain noin 650 000 kansalaista.



Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry