Didim
KSM härkätie2018

Suomenhevosen kasvatus jäämässä lämminveristen jalkoihin

 

Isotalo

Riitta Isotalo on kasvattanut yleensä ainakin yhden varsan per vuosi.

isotalo_suomenhevonen

Suomenhevosia syntyy noin 900 vuodessa.

suomenhevonen;hevonen;varsa

Keväinen varsa.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestöstä, Suomen Hippoksesta kerrotaan, että arvioiden mukaan suomenhevosvarsoja syntyy tänä vuonna enää alle 900.
Suomessa on tällä hetkellä rekisteröity olevan 19 400 suomenhevosta. Hevosala on hyvin suhdanneherkkä.
– EU on kokoajan pienentänyt maa- ja hevostalouden tukimaksuja. Kasvattajat eivät astuta tammojaan, koska menekkiä ei ole. Ihmisillä ei ole varaa ostaa hevosia. Taantuma ja maailman tilanne vaikuttaa siihen, toteaa Riitta Isotalo.
Ravipuolella suomenhevosten nopeus on kasvanut jalostuksen myötä huimaavasti viime vuosina.
– Raveissa on kuitenkin vähän suomenhevoslähtöjä, enimmäkseen niitä on lämminverisille, sekin vaikuttaa hevosten kysyntään.

Lue lisää 22.9.2015 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry