Didim
KSM härkätie2018

Karua todellisuutta

Joensuuntien nopeusmittaus tehtiin tänä vuonna kahdesti. Toinen talvikelillä, toinen kesäkelejä vastaavissa olosuhteissa syksyllä.
Talvella somerolaiset osasivat – pakon edessä – ajaa varovasti. Keliolosuhteet olivat nimittäin sen viikon aikana jääpolanteiden ja lumen takia niin karmeat, ettei ylimääräisen kaahausinnon laimeneminen ollut edes ihme.
Tuore mittaus osoitti, että ylinopeuksia ajetaan päivälläkin. Niihin syyllistyy 1–2 prosenttia autoilijoista, muut ajavat lainkuuliaisesti. Kuitenkin, jokaiseen päiväajan tuntiin mahtuu muutama kaahari. Epäselväksi jää, mitä kaahari toimillaan saavuttaa.
Kuten hyvin on tiedossa, jo pienikin ylinopeus on vaarallinen. Lievimmissä tapauksissa, eli silloin kun onnettomuuksia ei satu, ylinopeudet vaikeuttavat kaikkien liikennöintiä. Risteyksissä pitää olla tarkkana: ”mikäli tuokin auto tuossa ajaa normaalisti, niin minä ehdin hyvin kääntyä muun liikenteen sekaan; mutta ellei ajakaan, niin voi tulla törmäys ja pelti kolisee”.
Onnettomuusriski kasvaa nopeuksien myötä jyrkästi. Jarrutusmatkat pitenevät, törmäyksestä aiheutuva isku jalankulkijaan kasvaa. Jos alle jää iäkäs henkilö, niin myös kuolema saapuu paikalle herkemmin.
Pari katsojan havaintoa viime viikon torstai-illalta: Kello 19 aikaan auto ohitti edellään ajaneen autojonon! Tietysti ylinopeudella. Kello 20–21 moottoripyörä ajoi selvää ylinopeutta. Hetkeä myöhemmin jälleen eräs autoilija käytti suurta ylinopeutta, mutta silti hänet vielä ohitettiin! Käynnissä oli ilmeisesti kilpa-ajo. Nopeudet olivat kutakuinkin maantienopeuksia, jotka taajamassa ovat aina tuomittavia.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry