Didim
KSM härkätie2018

Koti turvallisemmaksi

Someron Omakotiyhdistys järjesti asumisen turvallisuudesta avoimen keskustelutilaisuuden, jossa pohdittiin kotien turvaamista. Aihe on akuutti, sillä viime viikollakin varkaat iskivät omakotitaloon, kun asukkaat pistäytyivät kylillä asioilla. Kolmen miehen kopla jäi kiinni aiemmin syksyllä useista murroista, joita se on tälläkin seudulla tehnyt.
Kodin turvallisuutta voi parantaa monin, usein hyvin arkisin keinoin. Markkinoille on tullut hurja määrä teknologiaa, jonka avulla kotiinsa sää hälytyslaitteita, kameroita ja liiketunnistimia.
Vähäisimpänä ei ole Someron Vartioimisyhdistys, joka on ainutlaatuinen maassamme. Muita ry-pohjaisia, pieniä yksittäisiä toimijoita ei alalla ole ollut koskaan. Yhdistys mielletään usein yritysten vartijaksi, mutta se ottaa mielellään myös yksityisiä kotitalouksia jäsenikseen.
Suomen kodeissa sattuu ja tapahtuu vuosittain noin 800 000 koti- ja vapaa-ajan tapaturmaa, 2 000 asuntopaloa ja yli 1 000 vaaratilannetta, jossa esimerkiksi palo uhkaa levitä rakennuksessa. Tulipaloissa menehtyy vuosittain noin 100 ihmistä ja kotitapaturmissa peräti noin 2 000. Kymmeniätuhansia ihmisiä loukkaantuu.
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmista aiheutuu vuosittain noin neljän miljardin euron kustannukset.
Turvallisessa kodissa ehkäistään ennalta tapaturmia, pidetään huolta sekä ihmisistä että rakennusten turvallisuudesta.
Elämän suurimmasta investoinnista, kodista, halutaan huolehtia. Tänä päivänä teknologia mahdollistaa senkin, että poissa ollessaan voi seurata vaikka puhelimestaan, mitä kotona tapahtuu.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry