Didim
KSM härkätie2018

Lukemaan oppii lukemalla

Turun kirjamessut ovat ohi, Helsingin Kirjamessut meneillään. Messuilta ja kirjastoista löytää lukemista ja tietoa.
Huolestuttavaa on, että noin kolmasosa nuorista ei lue omalla ajallaan ollenkaan, pojista peräti puolet jättää lukemiseen vain kouluun.
Kirja jää toiseksi, kun älypuhelin piippaa ja kavereilla on kommentoitavaa. Kirjan tilalle on tullut tietokone.
Nuorten lukutaito ja erityisesti luetun ymmärtäminen ja tekstin sisäistäminen on heikentynyt. PISAn lukutaitotutkimus osoittaa, että joka kymmenennellä 15-vuotiaalla lukutaito ontuu pahasti. Lukutaidon taso on heikentynyt eniten huono-osaisimpien perheiden lapsilla, joten juopa menestyjien ja syrjäytyneiden välillä kasvaa.
Hälyttävää on se, että tuhansien suomalaisnuorten lukutaito on peruskoulun päättyessä niin heikko, että se rajoittaa heidän elämäänsä. Se saattaa nostaa tien pystyyn jatko-opintoihin ja työelämään.
Tekniset vempaimet kiinnostavat nuoria. Jospa sähköisestä kirjasta olisi pelastajaksi. E-kirja on tehnyt tuloaan, mutta ei ole ottanut tuulta siipiensä alle.
Someron kirjasto on ottanut ensimmäisiä askelia e-kirjojen lainaamisessa. Kannattaa kokeilla.
Sama, mistä lukee, kunhan lukee. Lukemaan oppii vain lukemalla.
Lukemiseen hurahtanut tietää, että hyvä teksti vetää kuin magneetti. Se avaa uusia maailmoja. Hyvä tekstin lukeminen opettaa lukijaansa ymmärtämään laajempia kokonaisuuksia.
Lukeminen opettaa myös tuottamaan tekstiä. Hyvä teksti ei synny googlettamalla, vaan vaatii suunnittelua ja omaa näkemystä. Siinä syntyy draaman kaari, joka kiinnostaa kaikenikäisiä, tuli se sitten mistä mediasta tahansa.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry