Didim
KSM härkätie2018

Sanomalehtien ykkösasema vahvistui

Suomalaiset pitävät painettuja sanomalehtiä aiempaa ylivoimaisemmin mieluisimpana mainosvälineenä. Suomalaisista 45 prosenttia nostaa painetut sanomalehdet ykköseksi, kun kysytään, mistä he mieluiten lukevat, katsovat tai kuuntelevat mainoksia. Osuus on kaksi prosenttiyksikköä korkeampi kuin edellisellä tutkimuskierroksella vuotta aiemmin.
Muut kaksitoista tutkittua mainonnan kanavaa jäävät kauas taakse. Tutkimuksessa vastaajat saivat valita vain yhden, itselleen mieluisimman mainoskanavan.
Toiseksi sijoittui televisio, jonka valitsi mieluisimmaksi mainosvälineeksi 12 prosenttia suomalaisista. Seuraavina tulivat painetut kaupunkilehdet, sanomalehtien digitaaliset palvelut ja painetut aikakauslehdet.
Mieluisimpien medioiden kärjen järjestys vaihtelee hieman ikäryhmittäin, mutta painetut sanomalehdet ovat selvästi mieluisin mainonnan kanava kaikissa ikäryhmissä.
Sanomalehden lukeminen on hyvin keskittynyttä, sille otetaan oma hetki päivästä. Mainonta sanomalehdessä on lukijoille luonnollinen ja haluttu osa lehden sisältöä. Tilaajille lehdessä oleva mainonta voi olla myös yksi tärkeä syy pysyä uskollisena omalle lehdelleen.
Sosiaalisen median palvelut Google, Facebook, Youtube ja Twitter jäävät suomalaisten mieluisimpien medioiden listan häntäpäähän 0–2 prosentin osuuksilla.
Tutkimuksessa kysyttiin myös suhtautumista siihen, että ulkomaiset yritykset kohdentavat mainontaa sen perusteella, missä verkon palveluissa henkilö on viime aikoina vieraillut. Yli 50 prosenttia suomalaisista suhtautuu kielteisesti selaushistoriatiedon hyödyntämiseen mainonnan sijoittamisessa.
Tutkimus oli osa IRO Research Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimusta ja se tehtiin Sanomalehtien Liiton toimeksiannosta. Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä tuhat.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry