Didim
KSM härkätie2018

1985: Herkkuja ystäville

Perjantaina, 6. joulukuuta

Karkkien, teen ja mausteiden aromit leijuvat pienessä herkkumyymälässä, joka Viena Laiho avasti Rostinkulman liiketaloon. Somero sai erikoisliikkeen, jollaiset ovat yleistyneet nopeasti liikepaikoilla.
Hammaslääkärit ovat murheekseen todenneet, että terveysvalistus ei tepsi enää kansalaisiin. Ihmiset haluavat nauttia makeasta, hyvistä makuelämyksistä. Herkkumyymälät kertovat aikakauden arvotuksista.
Kiiruuntietä taivaltavat koululaiset ovat ainakin löytäneet tien Herkku-Melliin, vaikka se sijaitsee Rostinkulman pihan puolella.
”Nuoret ostavat naposteltavaa: irtokarkkeja, kuivattuja hedelmiä ja raksuja. Lukiolaiset ovat jo tarkkoja makuasioista”, Viena Laiho selvittää.
”Aluksi pidin liikehuoneiston paikkaa mahdottomana. Kun elinkeinoasiamieskin rohkaisi, päätin yrittää kauppias sanoo ja tuntee päätyneensä mieluisalle alalle.
Herkku-Melli luottaa erityisesti nuorison makean nälkään. Aikuisasiakkaat ovat keksineet kaupan, he hakevat teetä, mausteita ja joulumakeisia.
Ylähyllyllä seisoo 16 purnukkaa erilaisia teelaatuja. Gruusian tee, hedelmäsekoitus, sitruunatee ja karhunvanukkatee ovat alkupäivinä sopineet parhaiten somerolaisten makuhermoon. Erikoisempiakin teelaatuja on luvassa.
Mausteista kiinnostunut herkkukauppias, myös kokin tehtävät taitava Viena Laiho otti liikkeeseensä intialaisia, Suomessa pussitettuja mausteita. Ulkomainen sinappi ja laitospakkauksiin pakatut mausteen tulevat myös kartuttamaan liikkeen valikoimia.
”Kun saan voimavirran, hankin kahvimyllyn. Asiakkaat voivat jauhattaa sitten pienen pussillisen kahvia mukaansa.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry