Didim
KSM härkätie2018

1985: Kaupunkiasia jäi pöydälle

Perjantai, 15. marraskuuta 1985

Kaupunkiasian jäädessä pöydälle sisäasiainministeri Kaisa Raatikaisen harkinnassa on, ottaako hän sen uudelleen esille ensi torstaina valtioneuvoston istunnossa. Joka tapauksessa Pekka Vennamo on seuraavaan istuntoon mennessä palautettava haltuun ottamansa asiakirjat.
Eri puolueiden piirissä on asiasta ollut sikäli ristivetoa, että keskustapuolue olisi halunnut hyväksyä kaikki kaupnki-nimitystä hakeneet ykstitoista kuntaa. Ennakkotietojen mukaan enemmistön tuki valtioneuvostassa piti olla jo selvä sille sisäasiainministeriön ehdotukselle, jonka mukaan kaupunkinimitys olisi annettu Kauhavalle, Keuruulle, Kuhmolle, laitilalle, Orivedelle ja Saarijärvelle. Ehdotuksen mukaan ilman kaupunkinimitystä olisivat jääneet Alajärvi, Jämsänkoski, Kannus, Somero ja Ähtäri.

Tällä ehdotuksella piti myös Suomen Maaseudun Puolueen tuki olla takanaan, mutta ilmeisesti mutkia matkaan on tuonut keskustapuolueen jyrkkä vaatimus kaikkien yhdentoista kunnann hyväksymisesta kaupunkien joukkoon.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry