Didim
KSM härkätie2018

Halvin henkivakuutus

 

Kuva Liikenneturva

Kuva Liikenneturva

Vain alle puolet suomalaisista käyttää heijastinta pimeällä kulkiessaan. Se on aivan liian vähän.
Autoilija havaitsee heijastinta käyttävän jalankulkijan paljon kauempaa kuin ilman heijastinta liikkuvan.
Lähivaloilla ajettaessa havaitseminen paranee pimeällä tiellä 25–40 metristä 130–140 metriin. Kaukovaloissa heijastimen käyttäjä näkyy jo yli 400 metrin päästä.
Liikenteessä vältyttäisiin lukuisilta onnettomuuksilta ja läheltä piti -tilanteilta, jos heijastinten käyttäminen olisi yleisempää Suomessa.
Lain mukaan jalankulkijan on käytettävä pimeällä liikkuessaan asianmukaista heijastinta. Ilman heijastinta liikkuvat jalankulkijat ja pyöräilijät vaarantavat ennen kaikkea oman henkensä. Sen vuoksi pyöräillessä kannattaa käyttää lamppua ja jalkaisin kulkiessa mahdollisimman näkyviä heijastimia.
Ellei vaatteista tai jalkimista löydy valmiina niihin kiinnitettyjä heijastimia, kannattaa hankkia esimerkiksi hakaneulalla tai tarralla kiinnitettävä. Pyöräilijä voi käyttää heijastinteippiä, jota voi liimata moneen paikkaan pyörässä, runkoon ja lokasuojiin mahtuu.
Lähde: IfVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry