Didim
KSM härkätie2018

1985: Elatusapuihin ja -tukiin viiden prosentin korotus

Tiistaina, 24. joulukuuta

Viiden prosentin lisäys tulee elatusapuun, jota elatusvelvollinen on veloitettu tai sitoitunut maksamaan määräajoin avioliittolain, avioliiton ulkopuolella syntyneistä lapsista annetun lain tai lapsen elatuksesta annetun lain mukaisesti.
Korotus ei kuitenkaan koske elatusapua, jonka määrä on päätöksellä tai sopimuksella vahvistettu viimeksi 1.1.1985 tai sen jälkeen. Näitä elatusapuja korotetaan seuraavana korotusajankohtana.
Lakisääteinen korotus tulee myös elatustukiin 1.1.1986. Elatustue määrä on yhdella lapsella 404 markkaa kuukaudessa elatusvelvollisen osalta. Jos lapsen huoltaja elää avuoliitossa tai avioliiton omaisissa olosuhteissa, elatustuen määrä jää 338 markkaan.
Sosiaalilautakunta tekee edelleen korotusmerkinnät hallussaan oleviin elatussopimuksiin ja -tuomioihin viran puolesta.

Ne sopimukset ja tuomiot, jotka ovat huoltajien hallussa, täytyy toimittaa sosiaalilautakuntaan korotusmerkintöjä varten.
Huoltajien pitää itse ilmoittaa elatusavun korotuksesta elatusvelvolliselle. Mikäli huoltaja kuitenkin haluaa, sosiaalilautakunta voi huolehtia ilmoittamisesta, kertoo Aini Lukander Someron sosiaalitoimistosta.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry