Didim
KSM härkätie2018

Tuhansia peukutuksia kotimaiselle maidolle

 

Mäntylän maitotila Pirttilän tila emäntä Kaija Pirttilä tilatankki tankki karjakeittiö suomalainen maito

Mäntylän maitotila Pirttilän tila emäntä Kaija Pirttilä tilatankki tankki karjakeittiö suomalainen maito

Somerolainen maitotilallinen Kaija Pirttilä oli viime viikolla tuottajaseminaarissa. Siellä todettiin, että suomalaisten ostamista juustoista 50 prosenttia on tuontijuustoa. Kun Suomessa tuotettu maito ei enää uppoa juustoihin, kotimaiset jalostajat joutuvat etsimään uusia markkinoita ja keksimään uusia tuotteita. Tämä johtaa myös siihen, että työ alkaa vähetä Suomesta. Viiden vuoden päästä maidontuottajien määrä uhkaa laskea puoleen nykyisestä reilusta 8 000 tuottajasta.
Kaija Pirttilä laittoi tilan Facebook-sivuille kirjoituksen suomalaisen maidon puolesta. Hän vetosi kuluttajiin ja kehotti suosimaan kotimaista juustoa.
Viikonvaihteen aikana Kaija ja Esa Pirttilän tilan sivuille ilmaantui 9 075 tykkäystä. Yli 600 henkilöä kommentoi asiaa. Jakoja oli liki 3 400 ja klikkauksia reilut 32 000.

Lue lisää 1.12.2015 lehdestäVuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry