Didim
KSM härkätie2018

1985: Vuodenvaihteen muutokset maatalouseläkkeisiin

Tiistaina, 31. joulukuuta

Indeksi nostaa työeläkkeitä vuodenvaihteessa 7,08 prosenttia. Tällä määrällä nousevat myös maatalousyrittäjien työeläkeet (MYEL), sukupolvenvaihdoseläkkeet (SpvE), luopimuseläkkeet (LUEL) ja rintamaveteraanien varhaiseläkkeet (RivE).

Indeksi vaikuttaa myös maatalousyrittäjien MYEL-tuloihin, myös ne nousevat 7,08 prosenttiin. Maatalousyrittäjä maksaa maatalousyrittäjien eläkelain mukaiset ja maatalouden tapaturmavakuutusmaksunsa MYEL-työtulonsa perusteella.

Eläkevakuutuksen maksuprosentti vuonna 1986 on 4,88. Työtulon 47 310 markkaa ylittävältä osalta prosentti on kuitenkin 12,2.

Maatalouden tapaturmavakuutuksen maksuprosentti on 0,5.One Response to 1985: Vuodenvaihteen muutokset maatalouseläkkeisiin

  • Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitasen (sd) asettama selvitysmies Tuomas Harpf ehdottaa, että lehdistölle myönnettäisiin 30 miljoonan euron tukea.

    Lisäksi hän ehdottaa arvonlisäveron alentamista nykyisestä 10 prosentista viiteen prosenttiin ja harkittavaksi siirtymäkauden jakelutukea.

    Tuki olisi joulukuussa Tanskassa voimaan tulleen mallin mukainen, jossa lehdistö saa tuotantotukea ja innovaatiotukea.

Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry