Didim
KSM härkätie2018

Kuvia ja tarinoita Karjalasta -luentosarja alkaa tänään

 

Kuvia ja tarinoita Karjalasta –luentosarja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kolmeen luovutetun Karjalan pitäjään. Luennoitsijat kertovat Kaukolan, Muolaan ja Viipurin maisemista ja rakennuksista sekä historiasta ja nykypäivästä kuvin ja sanoin.

 Luentosarjan aloittaa 29.2. Matti Paavilaisen luento Kaukolasta. Paavilainen on kuvannut matkoillaan Karjalan kannaksella sijaitsevan Kaukolan nykyisiä maisemia ja rakennuksia. Hän esittelee pitäjän historiaa kivikaudesta viimeisten kaukolaisten taloihin ja pihapiireihin sekä kertoo viimeaikaisesta kirkon kunnostuksesta.
 Muolaan pitäjäseuran hallituksen jäsen Lauri Rämö kertoo 14.3. Muolaan pitäjän historiasta ja nykypäivästä sekä tutustuttaa kuulijat Muolaan pitäjäseuran toimintaan muolaalaisuuden ja Muolaan perinteiden ylläpidossa. Luennolla käsitellään myös talvi- ja jatkosodan vaiheita Muolaassa sekä sodanjälkeisen ajan kotiseutukaipuuta matkoineen ja juhlineen.
 Sarjan viimeisellä luennolla 4.4. tutustutaan kasvatustieteen tohtori Ilkka Virran johdattamana Viipuriin — Karjalan ylvääseen pääkaupunkiin. Luennolla keskitytään erityisesti 20- ja 30-lukujen suomalaiseen Viipuriin.
 Maksuttomat luennot järjestetään yhteistyössä Someron Karjalaseuran ja Kaukolan pitäjäseuran kanssa kolmena maanantaina klo 18 Bio Jukolassa.


Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry