Didim
KSM härkätie2018

Rakkauslaulu on tämän vuosituhannen rakkauslaulu

Johanna Kurkelan esittämä Rakkauslaulu on lukijoiden suosikki 2000-luvun kotimaisista rakkauslauluista. Kappale voitti TS-Yhtymän lehtien nettiäänestyksen.
Rakkauslaulu oli äänestyksen ylivoimainen voittaja. Se sai tuplasti niin paljon ääniä kuin kakkoseksi tullut kappale.
Rakkauslaulun on säveltänyt The Rasmuksen Lauri Ylönen ja sanoittanut Paula Vesala. Kappale julkaistiin singlenä helmikuussa 2010. Se löytyy samana vuonna ilmestyneeltä Johanna Kurkelan albumilta Hyvästi, Dolores Haze.

Kappaleen koskettava kertosäe kuuluu näin:
”Kaksi niin hehkuvaa
Ja kaunista saa
Kirkkaana loistaa
Kunpa auringon päivät päällämme ei
Päättyisi koskaan”

Johanna Kurkela esitti kappaleen SuomiLove-ohjelmassa viime vuonna. Voit katsoa esityksen Youtubesta

KAKSI PUUTA JA MISSÄ MURUSENI ON
Kakkossijalle lukijoiden äänestyksessä nousi Juha Tapion Kaksi puuta. Tämä kappale on vuodelta 2008, ja se on Juha Tapion itse säveltämä ja sanoittama.
– Se kertoo rakkaudesta ja sen mahdollisuuksista kasvaa ja kestää, vaihtelun vuoksi toiveikkaaseen sävyyn. Perustarinansa ohella sen voi käsittää myös kuvaelmaksi siitä, mitä jokainen toivoo: kohdata sellainen rakkaus, joka voittaa sisällä asuvan ylitsepääsemättömän yksinäisyyden, valaisee Juha Tapio kappaleen tarinaa nettisivuillaan.

Kolmas äänestyksessä oli Jenni Vartiaisen Missä muruseni on.
Se julkaistiin Seili-albumin kolmantena singlenä elokuussa 2010. Vartiainen on säveltänyt kappaleen yhdessä Jukka Immosen kanssa ja sen on sanoittanut Mariska.
– Podin siihen aikaan myös kovaa ikävää, koska en voinut nähdä ihastustani. Yhtäkkiä ratas kävi raksuttamaan ja aloin rustata lohtulaulua helpottaakseni omaa ikävää ja surua. Vaikeuksia oli muruseni-sanan kanssa. Moni sanoi, ettei sellaista sanaa voi käyttää. Onneksi kuitenkin Jenni ja Jukka näyttivät vihreää valoa ongelmasanalle ja otimme riskin, Mariska kuvailee sanoituksen syntyä Ylen haastattelussa vuonna 2013.

Suomen suosituimmat 2000-luvun rakkauslaulut TOP10

  1. Rakkauslaulu, Johanna Kurkela
  2. Kaksi puuta, Juha Tapio
  3. Missä muruseni on, Jenni Vartiainen
  4. Jos menet pois, Suvi Teräsniska
  5. Sinä ansaitset kultaa, Jari Sillanpää
  6. Hetken tie on kevyt, Tehosekoitin
  7. Olet puolisoni nyt, Samuli Putro
  8. Lupaan olla, Nopsajalka
  9. Jos sä tahdot niin, Jippu & Samuli Edelmann
  10. Minä sinua vaan, Jenni Vartiainen

Kokosimme ääniä saaneista rakkauslauluista myös Spotify-listan. Tässä kappaleita, jotka saivat enemmän kuin yhden äänen:

Nettiäänestyksen järjestivät Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Kunnallislehti, Kaarina-lehti, Laitilan Sanomat, Uudenkaupungin Sanomat, Auranmaan Viikkolehti, Loimaan Lehti ja Somero-lehti.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry