Didim
KSM härkätie2018

Somerolaiset tykkäävät rahapeleistä

 

lottopallot

Somerolla pelataan Varsinais-Suomen kunnista seitsemänneksi eniten RAY:n rahapelejä. Aikuinen somerolainen käytti viime vuonna keskimäärin 186 euroa pelaamiseen. Into rahapeleihin hiipui hiukan vuodesta 2014, jolloin summa oli 191 euroa.
Eniten pelattiin Aurassa, jossa jokaista kunnan aikuisasukasta kohden laskettuna peleihin käytettiin yli 277 euroa. Aura johti maakunnan sisäistä vertailua myös vuotta aiemmin, ja pelaamismäärä on noussut siellä reilun yhdeksän euron verran.
Toiseksi eniten rahaa, noin 224 euroa, RAY:n peleihin käytettiin Raisiossa ja kolmanneksi eniten Salossa, missä aikuista kohden laskettuna pelattiin noin 199 eurolla. Sekä Raisiossa että Salossa pelaamismäärässä tapahtui noin neljän euron nousu.
Keskimäärin varsinaissuomalainen täysikäinen kulutti RAY:n peleihin vuonna 2015 noin 169 euroa eli vähän vajaat neljä euroa enemmän kuin edellisvuonna.
Koko Suomessa keskimääräinen pelisumma oli 182 euroa, jossa on vajaan neljän euron kasvu vuoteen 2014 verrattuna.
Pelauslukuihin vaikuttavat kunnan asukkaiden pelaamisaktiivisuus sekä alueen kauttakulkuliikenne ja matkailu, mutta myös alueen pelitarjonta ja pelipaikkojen määrä. Lukuihin on laskettu mukaan kaikki RAY:n raha-automaatti- ja pöytäpelit pelipisteissä ja RAY:n omissa pelisaleissa sekä ray.fi-netti- ja mobiilikasinolla.
RAY:n rahapelitoiminnan koko tuotto käytetään suomalaisten sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toiminnan tukemiseen sekä sotiemme veteraanien kuntoutukseen ja hoitoon.
Tänä vuonna Varsinais-Suomen alueelle kohdennetaan avustuksina 10 187 000 euroa. Avustusta saavat esimerkiksi Lounais-Suomen mielenterveysseura kriisikeskuksen toimintaan 263 000 euroa, Turun seudun vanhustuki ry tuki- ja puhelinystävätoimintaan 179 000 euroa sekä Salon muistiyhdistys matalan kynnyksen kohtaamispaikan perustamiseen muistisairaille 165 000 euroa.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry