Didim
KSM härkätie2018

Ihmispelkoja

Someron kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Kirsti Kurki (ps.) perusti nettiadressin, Ei pakolaisia Somerolle. Se pantiin liikkeelle heti seuraavana päivänä kaupunginhallituksen päätöksen perään, jossa Ely-keskuksen ja Someron välinen sopimusluonnos pantiin lausuntoja varten lautakuntakierrokselle.
Adressin perustelut ovat lyhyet: Emme tue pakolaisten asettumista Somerolle, syynä resurssien riittämättömyys.
Allekirjoittajia oli eilen 183, ja kotipaikkakin käy selville.  Allekirjoittaneista 58,47 prosenttia on Somerolta. Yli 41 prosenttia on muualta, kuten Äkäslompolosta, Salosta, Vaasasta, Kittilästä, Oulusta, Kouvolasta, Turusta, Espoosta, Jyväskylästä.
Somerolaisista allekirjoittajista kaksi kolmasosaa esiintyy omalla nimellä, muut ampuvat mielipiteensä julki tekstarityyliin, eli nimettöminä.
Somerolla on 9 080 asukasta. Heistä 2,0 prosenttia pelkää maahanmuuttajia niin, että allekirjoittaa adressin. Ja heistä noin kolmasosa pelkää muita somerolaisiakin sen verran, ettei anna nimeään julki. Yllättävän iso osa somerolaisista allekirjoittaneista on nuoria, parikymppisiä ihmisiä.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry