Didim
KSM härkätie2018

Mistä apua, kun katupöly yskittää?

 

Katupöly tuntuu silmissä ja kurkussa, nenä vuotaa ja yskittää. Astmaatikolle se voi pahimmillaan aiheuttaa sairaalakäynnin. Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, katupölyn pienhiukkaset voivat kulkeutua keuhkorakkuloihin saakka.
– Hengityssuojain on tärkeä apu katupölyä vastaan. Valitse uloshengitysventtiilillä varustettu suojain, koska se helpottaa hengittämistä suojainta käytettäessä. Hengityssuojaimia on saatavilla mm. apteekeissa ja hyvin varustetuissa päivittäistavarakaupoissa, muistuttaa allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta.
Keskivaikeaa tai vaikeaa astmaa tai keuhkoahtaumatautia sairastavalle ei hengityssuojainta suositella, koska se lisää hengityksen vastusta. Tällöin on syytä harkita ulkona liikkumisreittejä ja etenkin fyysistä rasitusta ulkoilmassa.
Nenäkannu lievittää oireita
Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, että myös nenäkannu on hyvä apuväline katupölykaudella. Nenäkannulla huuhdellaan päivän pölyt pois nenän limakalvoilta. 
– Nenän limakalvojen huuhtelu vähentää nenän karstaisuutta ja lievittää ärtyneitä ja kuivia limakalvoja. Limakalvojen kuivumista voi lievittää myös nenän kostutussuihkeilla, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta ohjeistaa.
Allergia- ja astmaliiton ohjevideo nenäkannun käyttöön on saatavilla osoitteessa www.allergia.fi/ohjevideot.


Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry