Didim
KSM härkätie2018

Rankkasade putosi suoraan taivaasta

Somero ja naapurikunta Koski saivat eniten vettä niskaansa viime torstain rankkasateissa. Someron sisällä sademäärissä oli suuria vaihteluita. Osassa Someron kyliä satoi hyvinkin vähän, mutta paikka paikoin vettä tuli pahimmillaan 80–100 millimetriä.
Vesi täytti ensin ojat, sitten monin paikoin pihat ja sen jälkeen mentiin jo kellareihin.
Palomies Jarkko Pohjaranta laskeskelee, että palokunnalle kertyi yli 40 pumppauskohdetta. Se ei ole kokonaismäärä Somerolla, sillä kaikki eivät tehneet hätäilmoitusta, vaan pyrkivät selviämään tilanteista räteillä, ämpäreillä ja erilaisilla uppopumpuilla.
– Monet kellarit tyhjennettiin, kun vesi pakkautui puutarhoihin ja nousi kohti taloja. Kävimme pumppaamassa kellareita ainakin Hirveläntiellä, Kaislatiellä, Rantatiellä, Svenssonintiellä ja Turuntiellä.
Turuntiellä Rautelassa vesi syöksyi putouksena yli tien ja alas pellolle. Veden voima vei ensin tiepenkan ja sen jälkeen puoli metriä asvalttia. Arto Isotalo kävi koneineen korjaamassa sen asian.

Peltomaisemaa rankkasateeen jäljiltä Talvisillantien varrella.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry