Didim
KSM härkätie2018

Sateet osuivat kohdalleen

Luonto heräsi eloon näyttävästi, kun kasvukauden ensimmäinen sade osui kohdalleen viikonloppuna.
Säiden ennustajat, meteorologit, povasivat runsaita sateita. Tapojensa mukaan iltapäivälehdet hehkuttelivat lööpeissään, ja noituivat ennusteitakin isompia sateita.
Kevätkylvöille avainasemassa ovat kosteus ja lämpö. Molempia tarvitaan, ja molempia on saatu. Viime kevääseen nähden moni viljelijä on voinut huokaista helpotuksesta: vuodet eivät onneksi ole veljeksiä.
Jälleen kerran nähtiin säiden ennustamisen vaikeus. Se on haastavaa, ja perustuu paljolti pitkän ajan keskiarvoihin, joita vasten ennusmerkkejä pyritään povaamaan. Sään ääri-ilmiöt ovat Suomessa harvinaisia, ainakin vielä.
Ennen vanhaan kaikki oli paremmin, jopa sää. Suomessa kuitenkin vaikuttaa sekä mannerilmasto että merellinen ilmasto Atlantilta. Isolta mereltä riittää laajoja matalapaineita, jotka kulkevat alati Suomen yli. Näin on ollut aina, eikä tämä perusperiaate ole muuttunut miksikään.Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry