Didim
KSM härkätie2018

Turku ja Tukholma yhteistyössä

Turun oppilaitokset tekevät tiivistä yhteistyötä Tukholman korkeakoulujen kanssa vuonna 2030, ennakoidaan Varsinais-Suomen tulevaisuuskuvissa.

Varsinais-Suomeen on muodostunut monialainen ja laaja koulutusverkosto, jossa opiskelijat voivat tehdä osan tutkinnostaan hyödyntäen Tukholman koulutustarjontaa. Myös Varsinais-Suomen oppilaitokset tekevät yhteistyötä tutkintoasteiden ja -alojen yli.

Uudenlainen koulutuskeskittymä vetää puoleensa osaajia eri maista. Opiskelijoista jo 10 000 ja opettajista 1 000 on ulkomaalaistaustaisia. Suvaitsevainen ja turvallinen ilmapiiri, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys ovat koulutuskeskittymän peruspilareita. Liiketoiminta, työelämä ja koulutus tekevät tiivistä yhteistyötä, samoin tutkimus ja työelämä.

The Shift -tapahtuma järjestetään 15. kertaa, ja se on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan tärkeimpänä kestävän kehityksen innovaatiotapahtumana. 

NÄKÖKULMA: TOMMI TURKULAINEN

Tommi on työskennellyt sairaanhoitajana jo useamman vuoden, ja hän on kypsytellyt ajatusta erikoistumista ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Tommi koostaa erikoistumistutkintonsa Varsinais-Suomen eri oppilaitosten tarjonnasta ja käy myös kahden kuukauden biohakkeroinnin intensiivikurssin Tukholman Karoliinisessa instituutissa. Opinnot on mahdollista suorittaa monimuoto-opiskeluna: osa etäopintoina, osa intensiivikursseilla.

Hyvät liikenneyhteydet niin maakunnassa kuin Turun ja Tukholman välilläkin mahdollistavat asumisen Turussa.

Valmistuttuaan Tommi aikoo työskennellä nuorten terveysvalmentajana.

Kysely on päättynyt! Kiitos osallistuneille!

 Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry