Didim
KSM härkätie2018

Uusi talouskeskittymä kattaa Turun, Tukholman ja Ahvenanmaan

Hallinnolliset kokeilut ja rohkea uudistustyö ovat mahdollistaneet Saaristomeren yhteenliittymän Stockholm–Åland–Åbo, josta on tullut osaamisen ja talouden keskittymä Pohjoismaissa. Yhteistyö on synnyttänyt Varsinais-Suomeen vireän logistisen keskuksen: Turusta on tullut Tukholman kakkoskenttä, itään suuntautuvan lentoliikenteen solmukohta.

Näin visioi Varsinais-Suomen tulevaisuutta pohtinut työryhmä.

Suunnitteilla on myös Turun ja Tukholman välillä toimivan Hyperloop-yhteyden jatkaminen kohti itää.

Kokeiluasteella on lisäksi terveydenhuoltopalveluiden ja erikoissairaanhoidon pohjoismainen yhteistyö. On muodostumassa uuden aikakauden “Hansaliitto”, joka perustuu osaamisen jakamiselle ja kestävän kehityksen edistämiselle.

NÄKÖKULMA: BENGT BYROKRAATTI

Bengt työskentelee maakunnan kehitysyhtiössä ja miettii työkseen erilaisia normeja ja sääntöjä vähentäviä hallinnollisia ratkaisuja.

Bengt kokoaa neljästi vuodessa maakunnan eri alojen osaajat, rahoittajat, tekijät ja asukkaat Riihipäivään, jossa ratkaisuja mietitään monialaisesti ja ennakkoluulottomasti.

Vuosittain järjestetään Hansapäivät, jossa uusia malleja etsitään yhdessä Tukholman, Helsingin, Tallinnan ja Pietarin kanssa. Yhteistyöllä onkin syntynyt uutta: vakavasti sairastuttuaan varsinaissuomalainen asukas pääsee hoitoon Itämeren alueen parhaalle erikoislääkärille.

Työssäkäyntialue on pian Hyperloopin ansiosta mahdollista ulottaa Tukholmasta Pietariin asti.

Kysely on päättynyt! Kiitos osallistuneille!

 Vuoden urheilija
Suomi 100 lehti
Tutustu ja ihastu
Digilehti

Lue Paikallislehti Somero

Paikallislehti Somero on luettavissa sähköisenä versiona netissä ja iPad-lukulaitteella, iPhonella, Android laitteilla sekä Windows Phone 8 ja Windows RT -mobiilillaitteilla. Voit lukea päivän tuoreen lehden sähköisenä näköisversiona jokaisena ilmestymispäivänä halutessasi vaikka jo klo 02.00. Käy tutustumassa palveluun ja ota sähköinen versio käyttöön vaikka saman tien. Rekisteröinti uuteen palveluun on helppoa, tarvitset vain sähköpostiosoitteen.

 

Osta irtonumero
Tilaa digilehti

Erikoisetu paperilehden tilaajille:

Paperilehden tilaajat voivat liittää sähköiset versiot osaksi tilaaja-asiakkuutta. Plus-ominaisuus maksaa alkaen vain + 2 euroa/kk. Tutustu täällä.

Somero 150

Sporttikone 20.-27.4.17
Plus-tilaus
TS rekry